Ankara Çil Yok Etme

Çil Yok Etme Ankara Güzellik Merkezleri

ÇİL YOK ETME

Çil yok etme için uygulanan yöntemler nelerdir? Çil yok etme tedavilerinin zararları var mı? Çil yok etme yöntemleri herkese uygulanabilir mi? Çil yok etme yöntemleri sayesinde vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan kahverengi lekeler azaltılmakta ya da tamamen yok edilmektedir. Çil yok etme yöntemleri cildin yüzeyine uygulandığı gibi cilt alt tabakasına ...
devamı...

Güzellik Salonu Ara

Arama Sonuçları

Premium Çil Yok Etme

VIP+ Çil Yok Etme

toplam 27 sonuç bulundu.
1 - 27 arası gösteriliyor.
Çil Yok Etme Ankara Güzellik Merkezleri

ÇİL YOK ETME

Çil yok etme için uygulanan yöntemler nelerdir? Çil yok etme tedavilerinin zararları var mı? Çil yok etme yöntemleri herkese uygulanabilir mi? Çil yok etme yöntemleri sayesinde vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan kahverengi lekeler azaltılmakta ya da tamamen yok edilmektedir. Çil yok etme yöntemleri cildin yüzeyine uygulandığı gibi cilt alt tabakasına da işlem yapılmaktadır. Bunun sebebi çil oluşumundan kaynaklanmaktadır. Yani çil iki sebeple cilt yüzeyinde oluşmaya başlar. İlk sebebi kalıtımsaldır. Diğer sebebi ise güneş ışınlarının ciltteki etkisinden kaynaklanır. Ayrıca çil vücutta en çok yüz, el, boyun, omuz gibi bölgelerde oluşur.

Çil sorunu küçük yaşlarda oluşmaya başlar. Güneş ışınlarının yoğun olduğu yaz aylarında da çoğalma görülür. Çil yok etme yöntemlerinin çok sayıda seansa ihtiyaç vardır. Çünkü çilin etkilerini azaltmak oldukça zaman isteyen bir süreçtir. Çil yok etme yöntemleri birden fazla olabilir. Böylece yöntemlerin etki derecesi artırılması amaçlanır.

İşte Çil yok etme yöntemleri şunlardır:

Krem; cildin yüzeyinde oluşan çil için kullanılan çil kremleri basit bir uygulamadır. Dolayısı ile sadece yüzeysel çile etki etmektedir. Tek başına çok etkili olmayan çil kremleri Çil yok etme yöntemleri ile desteklendiği zaman etkisi belirgin derece de fark edilmektedir. Gece yatmadan önce kullanılması önerilmektedir. Gündüz güneşe çıkmadan önce mutlaka cilde kalkan görevi gören güneş koruyucu krem ya da losyonlar kullanılması gerekir.

Kimyasal peeling; cildin alt tabakasına ve orta tabakasına yönelik yapılan bir uygulamadır. Çil inatçı değilse üst tabakaya da uygulanabilir. Kimyasal maddeler cilde sürülür. Üst tabaka soyulmaya başlar. Çildeki değişimler tamamen yok olmasa da rengi açıldığından ciltte etkisi azalır.

Dermabrazyon; peeling işleminden farkı cerrahi müdahale ile cildi ölü derilerden kurtarma işlemidir.

Lazer uygulamaları; Çil yok etme yöntemleri arasında en başarılı olandır. Pek çok lazer cihazı Çil yok etme tedavisi için kullanılmaktadır. Bunlar; Fraksiyonel CO2 lazer ve Q-Switch Nd-yag lazerdir. Açık tenli çil sorunu olan kişiler için ideal yöntemlerdir. Esmer ve koyu renkli tenler için kullanılırken lazer ışınlarının dalga boyu azaltılması gerekir. İşlem sonrasında mutlaka güneş koruyucular ile cildi korumak gerekir. Küçük önlemler sayesinde çil oluşumu önlenebilir.

Basit olarak evde hazırlanabilecek Çil yok etme yöntemleri de mevcuttur. Bu uygulamalar genellikle maske ya da kür şeklinde hazırlanmaktadır. Maydanoz, limon gibi malzemeler bu maskelerin olmazsa olmazlarındandır. Ancak her ne kadar evde yapılacak kadar basit olsa da cilde zarar vermemek gerekir. Gerek maskeyi cilde uygularken cilde hafif masaj yaparak uygulamak gerektiği gerekse malzemelerin cildi hassaslaştırmamasına dikkat edilmesi gerekir. Çil yok etme yöntemleri genellikle güneşin olmadığı kış aylarında ve gece yatmadan önce uygulanması gerekmektedir. Aksi durumda güneş ile temas eden ciltte çil sorunu tekrarlanır.

Çil yok etme yöntemlerinin zararları ya da yan etkileri yoktur. Kabuklanma, yara gibi etkiler çok az kişide rastlanan yan etkilerdendir. Ancak ciddi bir durum söz konusu olmayıp geçicidir. Seans sonrasında direkt güneşe çıkmak, güneşlenmek gibi durumlarda çil oluşur. Bu durumda işlemin etkisini minimuma indirir. Güneşe çıkmadan önce cildi kapatmak gerekir. Mesela boyun bölgesi, omuz gibi yüzeylerde ise uzun kıyafetler tercih edilmelidir.

Çil yok etme yöntemleri kaç seans uygulanmaktadır? Sorusu hep merak edilmektedir. Eğer çil yüzeysel ve ileri yaş belirtileri gibi geçici ise 1 seans ile tedavi edilmektedir. Kalıtımsal çil sorunu varsa 3 ya da 4 seans uygulanarak tedavi edilmektedir.