KAÇ TİP LAZER EPİLASYON CİHAZI VARDIR? ÇALIŞMA PRENSİPLERİ NEDİR?

blog yazısı ekle !

KAÇ TİP LAZER EPİLASYON CİHAZI VARDIR? ÇALIŞMA PRENSİPLERİ NEDİR?

KAÇ TİP LAZER EPİLASYON CİHAZI VARDIR? ÇALIŞMA PRENSİPLERİ NEDİR?


Alexandrite lazer :
755 nm dalga boyunda ışın üretirler. Özellikle açık renk cilt, koyu renk kıl yapısına sahip kişilerde çok etkilidir. Alexandrite lazer sadece kıl kökünü hedefler, ısıyı burada yoğunlaştırır. Bu dalga boyundaki lazer ışını kahverengi ve siyah kıllarda yoğun olarak bulunan melanin tarafından en iyi emilen dalga boyudur ve kıl kökünü tahrip etmede çok başarılıdır.




Ankara'daki Lazer Epilasyon, IPL, Buz Lazer ve Epilasyon Merkezleri aşağıda listelenmiştir.

Ankara Lazer Epilasyon Fiyatları
Ankara Lazer Epilasyon


Uygulama esnasında alexandrite lazer cilde temas etmez. Böylece kişiden kişiye kontaminasyonla, enfeksiyon taşıma riski yoktur. Lazerle birlikte kullanılan soğuk hava, epilasyon yapılan bölgeyi soğuttuğu için ciltte oluşabilecek ağrı, yanık ve leke oluşumu gibi yan etkilerden kaçınılmış olur.

Nd Yag lazer: Nd Yag lazerler 1064nm dalga boyunda ışın üretirler. Dalga boyları nedeniyle ciltte oldukça derine ulaşırlar. Melanin emilimi az olması dolayısıyla kıl kökünü yakabilmek ve etkin epilasyon sağlayabilmek için yüksek enerji seviyelerinde çalışılması gerekir. Nd Yag lazer cihazları kıl köklerinin yanı sıra, kıl köklerini besleyen kılcal kan damarlarını da hedeflemektedir. Dolayısıyla bu cihazlarla sarı ve kızıl renk kıl yapısına sahip kişilere de epilasyon yapılabilmektedir.

Koyu tenli kişilerde yanık riski daha düşüktür. Alexandrite lazer kullanılamayacak kadar koyu tene sahip lazer epilasyon yaptırmak isteyen bireyler için en uygun alternatiftir. Lazer ışınlarının daha derine ulaşması ve kılcal kan damarları da hedef alması sebebiyle uygulama oldukça ağrılıdır, ağrı eşiği düşük kişiler için sorun olabilmektedir.

Nd Yag lazerler ayrıca kılcal damar tedavisinde, varislerin giderilmesinde yaygın olarak başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.

Diode lazer: Diode lazerler 810 nm dalga boyunda ışın üretirler. Uygulama esnasında soğutma amacıyla vücuda jel sürülür, hava ve gaz ile soğutma sistemleri bulunmamaktadır. Özellikle yüz, üst kol, üst bacak bölgesinde tercih edilirler.

IPL ( Mavi Işık, Fotoepilasyon): IPL epilasyon cihazlarının çalışma prensibi farklıdır, bunlar gerçek lazer değildir. Uygulama yapılan bölgeye yoğunlaştırılmış ışık enerjisi gönderirler. IPL epilasyon cihazlarının gönderdiği ışık lazer gibi dağılmadan ilerlemez, dokuya temas ettikten sonra dağılır. Gücü lazer epilasyon cihazlarına göre daha azdır. Bu sebeple kıl köklerini tam olarak tahrip etmeyip sadece zayıflatırlar. Genellikle çok fazla sayıda seans gerektirir ve bir nevi modern ağda tekniği olarak kabul edilebilirler.




Ankara'daki Lazer Epilasyon, IPL, Buz Lazer ve Epilasyon Merkezleri aşağıda listelenmiştir.

Ankara Lazer Epilasyon Fiyatları
Ankara Lazer Epilasyon