LAZER EPİLASYON

blog yazısı ekle !

LAZER EPİLASYON

Lazer Epilasyon Nedir ?

Lazer epilasyon uygulaması, vücutta istenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili yöntemlerinden biridir. Cihazlar tarafından üretilen lazer ışını cilde ve çevre dokuya zarar vermeden, kıl kökünün tahrip eder. Böylece tahrip olan kıl kökünden bir daha yeni kıl çıkamaz.


Ankara'daki Lazer Epilasyon, IPL, Buz Lazer ve Epilasyon Merkezleri aşağıda listelenmiştir.

Ankara Lazer Epilasyon Fiyatları
Ankara Lazer Epilasyon


Kaç Seansta Sonuç Alınır?

Kliniğimiz tecrübelerine göre; vücut bölgelerinde 6-8 seans, yüz bölgesinde 8-12 seans uygulama yapmak gerekir. Bunun sebebi ise anagen evrede olan kıllar yok olmakta, fakat bütün kıllar aynı zamanda anagen evrede olmadığı için birden fazla seans gerekmektedir.

Neden Farklı Cihazlar Kullanılır?

Lazer epilasyonda kullanılan birkaç teknoloji vardır. Her cilt ve her kıl tipine uygun teknolojiyi seçmek gerekir. Bunun için kliniğimizde 4 değişik epilasyon teknolojisi vardır. Uygulama yapılacak kişiye göre teknoloji seçimi yapılır.

Uygulama Yaz Aylarında Yapılır mı?

Yaygın inanışın aksine lazer epilasyon her mevsimde yapılabilir. Fakat ülkemizde lazer epilasyonun yaz aylarında yapılamayacağına dair bir inanış vardır. Şayet uygulamayı yaz aylarında yaptırıyorsanız güneş ışınlarından çok iyi korunmanız önerilir. Örneğin alt bacak bölgesine lazer epilasyon yaptırdıysanız; 7-10 gün etek giymek yerine, pantolon giymeniz gerekecektir.

Öncesi ve Sonrası Yapılması Gerekenler?

Uygulamaya gelmeden önce: Son 2-3 hafta içinde ağda, cımbız, gibi yöntemlerle kılları kökünden alan uygulamalar yapılmamış olması gerekir. Gelmeden 1-2 gün önce jilet veya makine ile kıllar kısaltılmış olmalı. Son 1 ay içinde solaryuma girilmemeli ve cildiniz bronz ise bronzluğun geçmesi beklenmelidir. Uygulamadan sonra ise: 24 saat sıcak duş veya banyo yapmayınız. Sauna, hamam, buhar banyosuna girmeyiniz. 72 saat kese ve peeling işlemi yaptırmayınız. Lazer epilasyon uygulanan bölgeye size verilen ürünler hariç ilaç, krem, peeling ürünleri uygulamayınız. Lazer epilasyon yapılan bölgeyi 7 gün güneş ışınlarından koruyunuz ve güneş koruyucu ürünler kullanınız.

Zararı Var mıdır?

Lazer epilasyon işleminden zarar görmemek ve yan etkilerini minimum düzeyde tutmak için en önemli görev sizlere düşmekte. Lazer epilasyon işlemini yaptıracağınız kliniği seçerken Sağlık Bakanlığından Ruhsatlı ve tüm gün Doktor bulunduran klinikleri tercih etmelisiniz. Lazer epilasyon işlemi güzellik salonu, güzellik merkezi, spor merkezleri, kuaför salonu gibi işletmelerde kanunen yapılması kesinlikle yasak işlemlerdir.




Ankara'daki Lazer Epilasyon, IPL, Buz Lazer ve Epilasyon Merkezleri aşağıda listelenmiştir.

Ankara Lazer Epilasyon Fiyatları
Ankara Lazer Epilasyon