VARİSLER İÇİN DOĞAL ÇÖZÜM: ELMA SİRKESİ – CİLT BAKIMI

blog yazısı ekle !

VARİSLER İÇİN DOĞAL ÇÖZÜM: ELMA SİRKESİ – CİLT BAKIMI

Cilt Bakımı

Varisler birçok kadının ortak problemlerinden biridir. Çok ayakta kalmaktan veya çok oturmaktan kaynaklanan bir sorun olmakla beraber bir Ankara'da bir uzmandan yardım alarak bu sorunda kurtulmanız mümkün. Ancak pek tabii evinizde uygulayabileceğiniz doğal ve pratik bir yöntemler de var. Elma sirkesi de bu yollardan birisi.










Ancak tedaviye geçmeden evvel varisin oluşma nedenini kısaca anlatalım;

  • Damarlarımızda vana diye adlandırabileceğimiz bir valf sistemi bulunmaktadır. Bu vanalar sayesinde kan akış yönü düzenlenmektedir.

  • Yani damarlarda toplanmış kan kalbe gönderilir ve kalpten kan gelmesi engellenir valf sistemi ile.

  • Ancak varis oluşumlarında bu valf sistemlerinin düzgün çalışmaması durumu söz konusudur ya da direkt olarak bu sistemin olmadığı durumlarda varis problemi ortaya çıkar.

  • Bu hasar görme ya da hiç olmayan valf sistemi yüzünden damarlarda kan birikiyor ve kırmızı, yeşil gibi renklerde varis oluşmuş oluyor.

Bu hoş olmayan görünümden kurtulmak için elma sirkesi gibi doğal ve pratik bir yöntem bulunmakta. Ancak evlerimizde kullandığımız elma sirkesi o kadar da etkili olmayabiliyor zira bize lazım olan pastörize edilmemiş ve filtreden geçirilmemiş elma sirkesi. Çünkü işlem görmemiş elma sirkesinin içinde etkin madde daha yoğunlukta bulunmaktadır.

Evde elma sirkesi yapımı:

Bunun için de Ankara'da ev yapımı sirke bulmak oldukça kolay olmakla birlikte alışveriş merkezlerindeki işlem görmemiş bazı markaları satın almayı tercih edebiliriz.

Peki nasıl uygulayacağız bu doğal tedavi yöntemini?

Bir tülbent veya gaz bezini sirkemizin içine batırıp çıkardıktan sonra varisli bölgeye sarıp yarım saat kadar bekleyin ve uyguladığınız bölgeleri bol su ile yıkayın. Daha etkili olması için de imkanınız varsa bekleme süresince bacaklarınızı uzatarak uzanın ve ayaklarınızın altına birkaç yastık koyarak yüksekte kalmasını sağlayın.

Sorunlu bölgeye sirkenizi direkt dökerek de uygulayabilirsiniz ancak bezle sarıp beklemek daha etkili olacaktır.

Bunun dışında her gün bir bardak suya iki üç kaşık elma sirkesi döküp balla da tatlandırarak içebilirsiniz. Bu uygulama da tedaviyi destekleyerek hızlandıracaktır.