Ankara Makyaj-Tiyatro Makyajı

Makyaj-Tiyatro Makyajı Ankara Güzellik Merkezleri

MAKYAJ-TİYATRO MAKYAJI

Makyaj-tiyatro makyajı; kişinin büründüğü karakterin ve hikâyenin özelliğine uygun şekilde yapılan makyaj çeşididir. Makyaj-tiyatro makyajı çok uzun yıllardır yapılmaktadır. Tiyatronun tarihçesi kadar eski olan bu makyaj çeşidi basit ama bir o kadar da renkli yüz boyama ile olayları, karakterleri canlandırırken gerçeklik kazandırmaktadır. Makyaj-tiyatro makyajını roma, eski yunan gibi çeşitli medeniyetl...
devamı...

Güzellik Salonu Ara

Arama Sonuçları

Premium Makyaj-Tiyatro Makyajı

VIP+ Makyaj-Tiyatro Makyajı

toplam 38 sonuç bulundu.
1 - 30 arası gösteriliyor.
Makyaj-Tiyatro Makyajı Ankara Güzellik Merkezleri

MAKYAJ-TİYATRO MAKYAJI

Makyaj-tiyatro makyajı; kişinin büründüğü karakterin ve hikâyenin özelliğine uygun şekilde yapılan makyaj çeşididir. Makyaj-tiyatro makyajı çok uzun yıllardır yapılmaktadır. Tiyatronun tarihçesi kadar eski olan bu makyaj çeşidi basit ama bir o kadar da renkli yüz boyama ile olayları, karakterleri canlandırırken gerçeklik kazandırmaktadır. Makyaj-tiyatro makyajını roma, eski yunan gibi çeşitli medeniyetlerde ilk olarak kullanıldığı bilinmektedir. O dönemlerde kullanılan malzeme ve makyaj malzemeleri olarak

takma saç,

kağıt

takma sakal,

tebeşir tozu

yanmış mantar

renkli tozlar.

Günümüzde hızla değişen teknoloji, tiyatronun gelişmesine pek çok katkı sağlamıştır. Sahnede en güçlü Ses sistemleri, ışık sistemleri gibi donanımlar kullanılmaktadır. Bu durum olumlu olduğu kadar olumsuz yanı da var. Mesela tiyatro oyuncusu yoğun ve parlak ışık altında bütün yüz hatlarını, mimiklerini belirsiz hale getirmektedir. Buna bağlı olarak da Makyaj-tiyatro makyajı kostüm kadar gerekli bir uygulama haline gelmiştir. Aynı zamanda karakterin görüntüsüne bürünmede en etkili yol olan bu yöntem ile gerek izleyiciler gerekse oyuncu için gerçeklik etkisi oluşturmaktadır.

Makyaj-tiyatro makyajı yapılırken şu malzemelerden yararlanılmaktadır: Makyaj-tiyatro makyajının diğer adı da sahne makyajıdır. Yüksek ve geniş sahne, izleyiciler arasındaki uzaklık, ışık gibi faktörler oyuncunun sahnede sönük kalmasına neden olmaktadır. Dolayısı ile sahne makyajı oldukça yoğun renkler ve abartılı şekli ile oyuncuların yüzlerine uygulanır. İşte o malzemeler: takma kirpikler, kaş kapatıcı, allık – ruj - göz kalemi – far paleti, su tabanlı boya, suni kan, diş boyası, macun (burun, çene, yanak vb.), fırça, sünger, pamuk, peruk, sakal…

Makyaj-tiyatro makyajının özellikleri şunlardır:

Sahne makyajı yapılmadan önce karakteri canlandıracak oyuncunun yüzünün detayları belirlenir. Yani yüzün şekli, hatları, kemikleri gibi.

Oyuncu oyunu sergilerken jest ve mimiklerini kullanır. Dolayısı ile makyajı yoğun yaparken mimikleri de belirginleştirmek gerekebilir.

Sahne makyajı yaparken seçilen renklerin hem birbiri ile uyumu hem de kostüm, ışık, sahne dekorasyonu, hikâye ile ilişkili olması gerekir. Bunun için önceden hazırlık yapmak gerekir.

Aydınlatma ve gölgelendirme işlemleri sahne makyajının püf noktasıdır. Bu işlemler sayesinde bir insan çok mutlu ya da şaşırmış yüz ifadesini makyaj ile yüzüne sabitleyebilir. Yine gençleştirme veya yaşlandırma işlemleri için de bu uygulamaya sıkça başvurulmaktadır.

Yaşlandırma Makyajı

Dizi, film, tiyatro sahnelerinde yer verilen yaşlı karakteri için özel makyaj teknikleri kullanılmaktadır. Görüldüğü gibi sahne makyajı her karakter için ayrı teknikler ile uygulanmaktadır. Yaşlandırma Makyajı sayesinde karakterin özelliği ile bütünlük oluşturmaktadır. Yaşlandırma Makyajı şu şekilde yapılmaktadır: cilde boya uygulamadan önce nem dengesini sağlamak amacı ile yüzün tamamı iyice nemlendirilir. Bu uygulamaya dudaklarda dahildir. Makyaj bazı nemlendirici sürüldükten sonra sürülür. beyaz ya da beyaza yakın renk tonundaki fondöten yüz ve boyun dahil olmak üzere iyice sürülür. terlemeden kaynaklanabilecek makyajın akma durumuna tedbir olarak transparan pudra sürülür. Kahverengi ve parlak olmayan göz farı ile göz çevresi gölgelendirilir. Elmacık kemikleri, alın bölgesi, ağız çevresine kontür uygulaması yapılmaktadır. Yaşlanma belirtilerinden biri olan kırışıklık için Eyeliner ürünü kullanılmaktadır. Karakterin yüzündeki kırışıklıklara göre oyuncunun yüzüne ince çizgiler çekilir. Ancak bu düz ve sabit olarak duran çizgilerin inandırıcılığını artırmak için gölgelendirme yapılması gerekir. Bir fırça yardımı ile çizgiler dağıtılır. Dudaklara beyaz pudra sürülür. En son makyaj sabitleme işlemi ile makyaj sabitlenir. Ardından peruk, kıyafet gibi kostümler ve aksesuarlar ile makyaj güçlendirilir. Makyaj-tiyatro makyajını profesyonel kişiler yaptığı zaman bu kadar basit ve kolay şekilde tamamlanır.