Ankara Krioterapi

Krioterapi Ankara Güzellik Merkezleri

KRİOTERAPİ

Krioterapi nedir? Krioterapi nasıl uygulanır? Krioterapi hangi hastalıkların tedavisi için uygulanır? Krioterapi uygulamasında cihazdan yayılan enerji soğumaya bağlı olarak tedaviyi gerçekleştirmektedir. Bu açıdan bakıldığında diğer uygulamalar genellikle ısı enerjisi ile sorunları çözerken Krioterapi de tam tersi uygulanmaktadır. Soğutmanın yanı sıra dondurm...
devamı...

Güzellik Salonu Ara

Arama Sonuçları

Aradığınız kriterlerde sonuç bulunamamıştır. Lütfen tekrar arama yapınız.
Krioterapi Ankara Güzellik Merkezleri

KRİOTERAPİ

Krioterapi nedir? Krioterapi nasıl uygulanır? Krioterapi hangi hastalıkların tedavisi için uygulanır? Krioterapi uygulamasında cihazdan yayılan enerji soğumaya bağlı olarak tedaviyi gerçekleştirmektedir. Bu açıdan bakıldığında diğer uygulamalar genellikle ısı enerjisi ile sorunları çözerken Krioterapi de tam tersi uygulanmaktadır. Soğutmanın yanı sıra dondurma ya da kar işlemi de denilmektedir. Hasarlı bölgeye Krioterapi uygulandığında hücreler, dokular tahrip edilir.

Krioterapi uygulaması için özel bir cihaza ihtiyaç duyulmaktadır. Tedavi esnasında gerekli olan madde içerisinde şunlar yer almaktadır. Kuru buz, saf su, nitrözoksit, sıvı azot. Bu madde cihazın ucuna geldiğinde basınçlı gazın etkisi ile soğur ve uygulanan bölgeyi de soğutur. Hücrenin yapısını bozar ve fonksiyonları duran hücreler atıl konuma gelir.

Krioterapi uygulaması şu hastalıklar için uygundur. Güneş lekeleri, ben, akne, siğil vb. sorunlarda başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Kriyoterapi Gazı Nedir?

Kriyoterapi Gazı soğumayı sağlayan özel maddelerin bileşiminden oluşmaktadır. Mesela eksi 195 derece sıvı azot, eksi 180 derece karbondioksit, florokarbon gibi maddeler bulunmaktadır.

Kriyoterapi Sonrası İz

Kriyoterapi Sonrası İz cilt kendini toparlamaya başladığı süreçte sorunsuz şekilde iyileşme gerçekleştirir. Hatta Kriyoterapi Sonrası İz hafif ve hızlı iyileşme gösterir. Kızarıklık, kabuklanma, ödem, şişme gibi belirtiler doğaldır. Estetik açıdan rahatsızlık oluşturacak, kalıcı nitelikte değildir. Kriyoterapi Sonrası İzden başka bir de basit nitelikte ağrı oluşabilir. Ancak ağrı kesiciler ile önlem alınabilir.

Yüze Kriyoterapi

Yüzde çeşitli cilt sorunları oluşabilir. Siğil, ben, güneş lekesi, yaşlılık belirtisi olan lekeler için uygulanabilir. Yüz bölgesinde bulunan cilt ince yapıda olduğu için hassastır. Dolayısı ile Yüze Kriyoterapi uygulaması yapılırken dikkatli olmak gerekir. Soğutma derecesini yüzdeki cilde göre ayarlamak çeşitli riskleri azaltır.

Krioterapi uygulamasının faydaları şunlardır: deri hastalıklarında ameliyata olan ihtiyacı azaltmıştır. Dolayısı ile yaşlılar ya da çocuklar için uygulamada rahatlık sağlar. Eğer siğil üzerine Krioterapi uygulanıyorsa siğiller o bölge de tekrar çıkması nadirdir. Güneşin neden olduğu lekeler için Krioterapi uygulaması başarılı sonuçlar alınmaktadır. Krioterapi uygulaması güvenilir bir tekniktir. Yanık, iz gibi belirtiler oluşmaz. Krioterapi uygulamasının yapılması da oldukça pratik ve kısa sürede tamamlanır. Krioterapi uygulamasının fiyatları da ekonomiktir. İşlem uygulanmadan önce bölgesel uyuşturma işlemine gerek duyulmaz.

Krioterapi uygulamasının dezavantajları var mıdır? Yüksek risk ya da zarar söz konusu değildir. Sadece yan etkilerinden bahsetmek mümkündür. Hafif kızarma, su toplama, şişme gibi etkilerin oluştuğu doğrudur. Ancak doktorlar bu durumun son derece olağan olduğunu belirtmektedir.

Krioterapi uygulamasında ilk seans sonrasında sonuç alınması söz konusu değildi. 3 hatta 4 seans sonrasında işlem etkisini göstermeye başlar. Seans sayısı da ciltte oluşan hastalığa göre belirlenmektedir. Dolayısı ile belirlenen seanslara düzenli katılmak işlemin başarısını etkilemektedir. Bir de cilt hastalığının oluştuğu bölgeye göre seans sayısı değişmektedir. Mesela ayaklarda oluşan cilt hastalığı 7 seansa kadar uzarken yüz bölgesindeki cilt hastalığı için 4 seans yeterli olmaktadır. Seans sayısı uzman kişi tarafından belirlenmektedir.

Krioterapi uygulamasının yapılabilmesi için ortamın hijyenik koşullara uygun olması gerekir. Genellikle kliniklerde bu tedavi uygulanmaktadır. Uygulama öncesinde yapılacak bölge belirlenip bir kalem yardımı ile alan çizilir. Böylece işlem esnasında kolaylık sağlamaktadır. Krioterapi uygulaması tek başına tedavi yöntemi olarak yapılmasının yanı sıra başka tedavi yöntemlerine destek olarak da uygulanabilir.

Krioterapi uygulaması sonrasında hasta işlem yapılan bölgeye dikkat etmesi gerekir. Belirli bir süre su ile temas ettirilmemesi gerekir. Doktor kontrollerini aksatmamalıdır. Bir ve ikinci seans arasında en az 15 gün süre olmalıdır.