PRP (Plazma) Ankara Güzellik Merkezleri
PRP (PLAZMA) Prp (plazma); platelet rich plasma olarak genişletilir ve trombositi zengin plazma olarak çevrilir.
Prp (plazma) tedavisinde kişinin kendi kanından örnek alınır ve çeşitli maddeler eklenerek ilaca dönüştürülür ve tekrardan kişiye enjekte edilir.
Prp (plazma) tedavisi neden uygulanır? Ciltte meydana gelen her türlü sorun için geliştirilmiş, tıp dünyasında yaygın kullanılan yöntemdir. İnsan vücudundaki sitem kusursuz işlemektedir. Çeşitli sebeplerden ötürü meydana gelen hastalıklar bu sistemi yavaşlatma hatta bazen durmasına da neden olmaktadır. Tıp dünyası insan vücudundaki çalışma sistemini taklit ederek tedavi yöntemleri geliştirmeye başlamıştır. Mesela insan vücudunda herhangi bir bölgede yara oluşması, derinin yavaş yavaş kendini onarması ile kapanır ve iyileşir. İşte tıp dünyasında geliştirilen yöntemlerde cilde küçük ve basit çaplı olarak cilt yaralanır. Ardından iyileşme sistemi harekete geçer.
Prp (plazma) tedavi sayesinde iyileşmede gerekli olan kollajen ve kılcal damarların uyarılmasında etkin rol oynar böylece cilt yenilenir. Ayrıca yaşlanma belirtilerinden kırışıklık ve kahverengi lekeler, sivilcelerden dolayı ciltte oluşan izler gibi sorunlar için tedavi olmaktadır.
Prp (plazma) Tedavisinde Merak Edilenler Prp (plazma) tedavisi 4 seans kadar sürmektedir. Ancak seanslar arasındaki süre 14 gün, ciddi tedavilerde bu süre daha da artırılabilir.
4 aşamalı seans bittikten sonra cildi bir süreliğine dinlenmeye bırakmak gerekir. Böylece iyileşme süreci kendini tamamlar. Tekrar edilmesi gerektiği durumlarda 9 ayda bir uygulanabilir.
Erken yaşta oluşan yaşlılık belirtilerinde
Prp (plazma) tedavisi bir kere uygulandığında o ay için geçici çözüm olmaktadır. Diğer aylarda belirtiler tekrar ortaya çıkar. Çünkü yaşlanma süreci devam eder. Dolayısı ile belirtiler oluştukça tekrarlanması gerekir.
Neden Prp (plazma) Tedavisi Uygulanır?- Dekolte, el, boyun, kol, yüz gibi estetik işlemlerde uygulanır
- Vücutta oluşan herhangi bir bölgedeki ağrının tedavisinde
- Kaz ayakları, kırışıklık, gibi cilt üzerindeki istenmeyen çizgilerin ortadan kaldırılmasında
- Ciltte derin çatlakların iyileşmesi, yara izlerinin silinmesi için cildin tekrar onarım sürecini başlatmasında
- Saçlarda çok fazla ve sürekli meydana gelen saçların dökülmesi, saçların incelerek kırılmalara neden olması gibi sorunlarda
Sağlık sektörünün kapsadığı
Prp (plazma) tedavisi için gerekli cihazlar da biyoteknoloji şirketleri tarafından üretilir. Dolayısı ile bu cihazları kullanmak, hastaya doğru tedavi uygulamak gibi konular doktorlar, uzmanlar tarafından yapılmaktadır.
Prp (plazma) Tedavisi Hangi Hastalıklarda İyileşme Sağlıyor? Prp (plazma) tedavisi cilde dolgu yapılarak enjekte edildiği gibi mezoterapi yöntemi gibi uygulanabilir. Bu yöntemde kişinin kendi kanı kullanıldığı için her hastalık için çözüm olmaktadır. Mesela şeker hastaları, varis sorunlarında, kaslarda oluşan sorunlarda (tendon yarası) gibi. Bu sorunlarda doğrudan tedavi yöntemi olarak uygulanırken tedavide ciddi bir tedavi süreci tamamlandıktan sonra yaraların hızlı kapanması için de
Prp (plazma) tedavisi yardımcı süreç olmuştur. Mesela diş tedavilerinde özellikle implanttan sonra yaraların kapanması, hastanın günlük işlerini daha rahat yürütebilmesi için gerek duyulmaktadır.
Prp (plazma) Tedavisinin Zararlı Etkileri Var Mı? Tedavide kişinin kendi kanı işlemden geçirildikten sonra ilaç olarak tekrar enjekte edilmesi ile iyileşme süreci beklenir. Yani başka kişinin kanı kullanılmaz. Dolayısı ile uyum sorunu ya da başka hastalık bulaşma riski gibi sorunlar yaşanmaz. Ayrıca ilaç tedavisinde ilacın etki göstermesi için beklemek gerekir.
Prp (plazma) tedavisinde sadece kızarma, küçük çaplı şişmeler, acı gibi etkiler iğneden kaynaklanır ve geçicidir.
Ankara'da
Prp (plazma) tedavisi için hastanelerde, steril ortamlarda yapılıyor olması işlemin daha başarılı gerçekleşmesini sağlar. Ayrıca
Ankara'daki uzmanlar, doktorlar tarafından muayene edilerek
Prp (plazma) tedavisinin uygulanacağına karar verilmesi işlemin daha verimli olmasını sağlar. Çünkü tedavi cevap verecek mi? Diye ezbere işlem
uygulanmaz.