YÜZ GENÇLEŞTİRME UYGULAMALARI

blog yazısı ekle !

YÜZ GENÇLEŞTİRME UYGULAMALARI

Gençleştirme Ne Demek?

Son yıllara kadar, özellikle yüz bölgesinde ki gençleştirme uygulamaları cerrahi operasyonlarla yapılıyordu. Günümüzde ise lazer cihazlarında ki gelişmeler, enjeksiyon uygulamalarında ki gelişmeler sayesinde artık cerrahi olmayan yöntemler tercih edilmekte.

Neden Kendimizi Yaşlı Hissederiz?

Cildimizin elastikiyetini kaybetmesi, ciltte ki lekelenmeler, kılcal damarların görünür hale gelmesi, cildimizde ki sarkmalar, yaşlılık lekeleri, cildin parlaklığını ve canlılığını kaybetmesi kendimizi yaşlı hissettirir.

Cildimiz Neden Sarkar?

Yıllar geçtikçe cildimizde ki kolajen oluşumu azalır ve cildimiz elastikiyetini kaybetmeye başlar. Bu sebepten dolayı yer çekimine karşı koyamaz. Bu durumda da sarkmalar başlar.



Kırışıklıklar Nasıl Oluşur?

Vücudumuzda en çok kas çeşidinin olduğu bölge yüzümüzdür. Bu kaslar sayesinde yüzlerce mimik yapabiliriz. En çok yaptığımız mimik hareketleri zamanla kırışıklık olarak belirginleşmeye başlar. Böylece yaşımız ilerledikçe kırışıklar fark edilir duruma gelir.

Kırışıklık Çeşitleri Hangileridir?

Gözlerimizi kıstığımı için göz kenarında oluşan kırışıklıklar bunlara kaz ayağı da denir. Dudağımızın üst ve alt tarafında oluşan dikey minik kırışıklıklar sigara içenlerde daha belirgin olduğu için sigara içme kırışıklığı denir. Kaş kaldırma hareketini çok yapanlarda alın bölgesinde oluşan yatay kırışıklıklar. Dudak kenarında oluşan kırışıklıklara gülme kırışıklıkları denir. Çok kaşını çatan kişilerde iki kaşın arasında dikey ve belirgin bir kırışıklık oluşur.