Ankara Bisiklet

Bisiklet Ankara Güzellik Merkezleri

BİSİKLET

Bisiklet, en basit taşıma ya da ulaşım aracıdır diyebiliriz. Teknolojinin ilerlemesi Bisikletin gelişmesine katkı sağlamıştır. Bisiklet, sadece iki tekerlekli olmaktan çok daha fazlasını hak etmiştir. Yeni özellikler, farklı ve teknolojik donanımlar eklenerek Bisiklet her dönemde değerini korumayı başarmıştır. Mesela vites özelliği (otomatik, 21), işlevsel olanlar gibi özellikleri uzatma...
devamı...

Güzellik Salonu Ara

Arama Sonuçları

VIP+ Bisiklet

toplam 1 sonuç bulundu.
1 - 1 arası gösteriliyor.
Bisiklet Ankara Güzellik Merkezleri

BİSİKLET

Bisiklet, en basit taşıma ya da ulaşım aracıdır diyebiliriz. Teknolojinin ilerlemesi Bisikletin gelişmesine katkı sağlamıştır. Bisiklet, sadece iki tekerlekli olmaktan çok daha fazlasını hak etmiştir. Yeni özellikler, farklı ve teknolojik donanımlar eklenerek Bisiklet her dönemde değerini korumayı başarmıştır. Mesela vites özelliği (otomatik, 21), işlevsel olanlar gibi özellikleri uzatmak söz konusudur.

Yeni nesil taşıma ya da ulaşım araçları daha konforlu ve daha donanımlı olmalarına rağmen Bisikletin popülerliğini azaltamamışlardır. Çünkü küresel ısınmaya bağlı olarak gelişen ülkeler temiz hava sahasını artırma, insanlara hareket kazandırabilme, insanların ve ülkenin ekonomisine katkı sağlama amacı ile Bisiklet kullanma oranı giderek artmaktadır. Bisiklet, uzun mesafelerden ziya de kısa mesafelere gitmek için kullanılmaktadır.

Bisiklet, eskiden velespit olarak adlandırılırdı. Yani Bisikletin geçmişi oldukça eskiye dayanmaktadır. Popüler spor dallarından olan futbolun daha da gerisine gitmek gerekir. Bisiklet çeşitli amaçlar için kullanılmaktadır. Spor, eğlence, taşıma gibi.

Bisiklet çeşitleri şunlardır:

Hibrit Bisiklet (şehir): adından da anlaşılacağı üzere şehir Bisikleti şehir içinde kolay kullanılması için tasarlanmıştır. Asfalt yapısına uygun tekerlekler, vitesi, sele gibi donanımları şehrin şartlarına uygundur. İşe ya da okula gitmek isteyen kişiler bu bisiklet çeşidini tercih eder.

BXM Bisikleti (şov): sirklerde, sokak sanatçıları vb. kişiler bu bisiklet tarzı ile hareketlerini daha kolay yapabilir. Bisiklet üzerinde akrobatik, cimnastik vb. hareketlere uygun tasarlanmıştır. Bu tarz bisikletlerde hız yapılmadığından vites donanımı yoktur.

Tur Bisikleti: tur yapılacak ortama göre değişkenlik gösterir. Ama genel hatları ile tekerlek yapısı ince olan, arka ve ön taraflarda bagaj haznesi olan Bisikletlerdir. Seçilen Bisikletin kaliteli ve sağlam olması gerekir. çünkü tura çıkıldığında herhangi bir aksilik yaşanmadan konforlu bir şekilde gezinti yapılmasını sağlar.

Çift kişilik Bisiklet (tandem): bu Bisiklet tarzının kullanımı diğerlerine göre biraz farklıdır. Diğer bisiklet tarzlarına göre fiyatının yüksek olmasından dolayı kiralanarak kullanmak tercih edilir. Yapılacak aktiviteye göre kiralamanın süresi saatlik olabileceği gibi günlük de olabilmektedir. İkili binme avantajı sayesinde eşler için, arkadaşlar için idealdir. Ancak dikkat edilmesi gereken Bisikleti ilerletebilmek için hareketlerin eş zamanlı olması gerekir.

Yol Bisikleti: en önemli özelliği bu Bisiklet tarzı ile hız yapılabilmesidir. Buna bağlı olarak yarışlarda kullanılmaktadır. Bir şehirden bir şehre gitmek için de yine bu Bisiklet tarzı tercih edilebilir.

Dağ Bisikleti: diğer Bisiklet tarzlarına göre sağlam yapılı olandır. Çünkü dağ yollarında, uçurum kenarlarında hoplama, zıplama gibi hareketlere karşı dayanıklı olandır. Sadece kullanımını dağ ile sınırlandırmamak gerekir. Ayrıca dere, tepe, taşlı, kayalı yollarda da kullanılmaktadır.

Bisiklet parçaları genel olarak beş donanımın birleşmesi ile oluşmuştur. Bunlar: maşa, fren, kadro, vites, tekerlek. Bisikleti hareket ettirebilmek için pedallara uygulanan insan gücü ile gerçekleştirilmektedir.

Bisikleti sürmek için belirli kurallara uymak gerekir. mesela sürücünün güvenlik donanımlarını giyinip yola çıkması gerekir. kask ve eldiven mutlaka kullanılması gerekir. Bisiklet hareket halindeyken olası kazalara karşı sürücünün yaralanma riski bu donanımlar sayesinde minimize edilebilir. Bisiklet ile yapılan gezintinin keyifli olabilmesi için yola çıkmadan önce donanımlarının kontrol edilmesi gerekir. Mesela tekerlek, fren, vites, sele vb.

Görüş mesafesini artırmak ve geceleri fark edilebilir olmak için Bisiklete çeşitli aksesuarlar takılabilir. Lamba ve fosforlu süs gibi.

Bisiklet sürmek kolay olabilir. Ancak direksiyon başında dikkat dağıtacak şeyler ile ilgilenmemek gerekir. Telefonla konuşma, mesaj yazma vb.

Bisikletin hızını azaltmak için ya da Bisikleti durdurmak için ön ve arkadaki frenleri sıkmak gerekir. Tek taraflı fren sıkma tehlikelidir.